Scanning

Skanning af dias og negativer


Hvorfor digitalisere dias og negativer?

Dias og negativers farver nedbrydes med tiden, de kan gå til ved vandskade eller brand, de kan blive skadet af svampe angreb, eller i de hele taget blive væk. Ved digitalisering af dias og negativer er deling imellem familie & venner meget nemmere og nærmest gratis. De digitale filer bliver aldrig slidte og er nemme at opbevare samt kopiere. Sortering er let som en leg og meget mere overskueligt.


Hvorfor ikke gøre det selv?

Skannere til dias og negativer koster fra få hundrede kroner og op til flere tusinde. Men som med alt andet får man ikke mere end hvad man betaler for. Arbejdsgangen er den samme, hvorfor så gå på kompromis? Tidsforbruget kan være stort ved indskanning, dertil kommer evt. billedbehandling for at opnå tilfredsstillende farver. Skarpheden i billedet kan aldrig blive bedre end råmaterialet, men der er stor forskel på resultatet fra skanneren.


Fornuftigt af vælge DigiDia?

Selve skanningen er nærmest en automatiseret proces, så hvorfor tilbyde 27 forskellige typer af skanning hvor man kan vælge dit eller dat, hvoraf de fleste services alligevel blot er et spørgsmål om at sætte et flueben de rigtige steder under selve skanningen. Vi kan næsten alt bortset fra at "hekse". DigiDia er 100% dansk, det vil sige at alt foregår i Danmark, dine negativer og dias bliver ikke sendt til udlandet for at udnytte en billigere arbejdskraft, det sikrer dig imod bortkomst, optimal kvalitet og ikke mindst leveringsstabilitet på maksimal 2 uger. Selve skanningen foregår på proffesionelle linieskannere hvilket er den mest langsommelige proces, men giver den bedste kvalitet.


Testscan?

Send et negativ eller et dias ind til os for at få lavet et gratis prøvescan. Du vil herefter modtage en mail med billedet. Negativet eller diaset bliver naturligvis sendt retur til dig, uden beregning, så hvis du ikke synes at det er noget for dig alligevel, koster det dig ikke noget. Husk at skrive navn, adresse samt E-mail adresse.


Hvad får du?

For gennemskuelighedens skyld har lagt fokus på 1 kvalitet. Du ikke tage stilling til om du vil have korrigeret for farver om det er film type dit eller dat, 8 forskellige opløsninger, om det skal være 24 eller 48 bit farvedybde og hvilken filtype og størrelse etc. Alle disse tilvalg betales der typisk ekstra for og kategoriseres i alle mulige afskygninger som kan være svære at gennemskue. Vores skanning er er tilpasset ud fra almindelig sund fornuft og det reelle behov den typiske opgave er baseret på. Det vil sige at med vores skanning vil du få en rigtig god opløsning JPEG billedfil som du sikkert kender fra dit digitalkamera, det kan printes og mailes (Ukomprimerede billede filer i format TIFF kan også tilbydes, bemærk at billedstørrelse her kommer op i 100MB+ og kan være langsommelige at fremvise, men velegnet til storformats print). 

Farvekorrektion er ligeledes en automatisk proces som er inkluderet, eftersom forskellige typer film, kan have farvestik i den ene eller anden retning er dette inkluderet i prisen. 


Ridser og støv reduceres med DIGITAL ICE som er en ekstra infrarød baseret scanning af hvert enkelt dias / negativ som kraftigt reducerer overfladiske ridser, støv og fedtfingre væk. 

Alle ovenstående tilpasninger er blot et spørgsmål om at sætte et flueben i den rigtige boks i skanningsprocessen, så hvorfor lave en uoverskuelig prisliste?

Manuel tilpasning af farver og retouchering grundet ældning tilbydes, her korrigeres der på hvert enkelt billede. 


Teknik

Udstyret vi skanner på er linjeskannere da det efter vores erfaring giver det bedste resultat.

Ønsker du et online album kan dette også tilbydes, dette er et lukket album sådan at det kun er folk som du giver adgang kan komme ind og se dine billeder.


Billedfilen

Billedfilen fra et 24x36 negativ eller dias er JPEG ca. 8MB 4900x3100 pixels 24-bit farvedybde 3600dpi opløsning. Du får den samme fil i 3 forskellige størrelser, en lille til skærmvisning, en lidt større til mindre billedprint som eks. 10x15 cm og endelig den store til store udprint. 

Alle skan er inkl. Digital ICE som reducerer støv, ridser og fedtfingre, samt simpel gendannelse af farver.